introductie_banners2.jpg

Introductie

Als het op school even tegenzit ... Bij de Les

introductie_banners3.jpg

Introductie

Als het op school even tegenzit ... Bij de Les

introductie_banners4.jpg

Introductie

Als het op school even tegenzit ... Bij de Les

vorigepagina.png

Waarom (4 of) 5 dagen huiswerkbegeleiding per week?
Het korte antwoord is dat ik van mening ben dat leerlingen aan het eind van de dag en in het weekend vrij moeten zijn. Om te sporten, muziek te maken (of te luisteren),  te gamen, of gewoon lekker te hangen; met vrienden en vriendinnen optrekken (nu even niet...), lezen, op social media zitten, televisie kijken, alles behalve huiswerk maken of aan school denken. 

 

Ik kan toch ook ’s avonds leren of mijn huiswerk maken?
Ja, vanzelfsprekend kan dat, maar of je dan meer zin of energie is vaak nog maar de vraag. Of je zou kunnen opmerken dat ‘al’ je vrienden na school wel allemaal leuke dingen gaan doen, misschien dezelfde vrienden die in het weekend om drie uur ’s nacht thuis mogen komen? Dat zou kunnen, maar dan zitten ze wel elke avond na het eten nog aan hun huiswerk (of niet natuurlijk…).


En als ik nou drie keer in de week ‘s middags mijn huiswerk maak, dan red ik het toch ook?
Dat zou kunnen, maar dan zit je die drie dagen wel veel langer aan je huiswerk. En dan ben je die drie dagen nog langer bezig met school, leren en huiswerk.

 

Kan ik niet gewoon vier keer per week naar huiswerkbegeleiding komen?
Dat is incidenteel wel mogelijk, maar er zijn voorwaarden. Ten eerste moeten je ouders dat goed vinden. En het betekent ook dat je het (ruim) van tevoren moet melden dat je niet komt en welke dag je niet komt; én dat je goed moet plannen om er voor te zorgen dat je al je huiswerk af hebt of thuis maakt.  

Hoe dan ook, de hoeveelheid huiswerk blijft hetzelfde en voor veruit de meeste leerlingen geldt dat ze overdag meer energie hebben en helderder zijn dan ´s avonds.